Sig PYT

Igennem længere tid har dette billede vist sig på de sociale medier og jeg har liket og delt det, fordi jeg syntes det er humor et godt billede på et effektivt stressværktøj :). Flere har reageret på min deling/like med kommentar som –’stop det, det virke ikke’ eller ’det er nemmere sagt end gjort’ m.m. Jeg må give alle kommentarejerene ret, det er nemt at sige PYT og det virke ikke altid, og det er der en grund til.

Det er lige som at lære et nyt fremmedsprog, måske har man øvet sig rigtig længe, på at sige et enkelt ord og kan nu udtale det til perfektion, men når nogen spørger os hvad det betyder, så er vi tvivlende. Og bruger vi ordet i en forkert betydning, så kommer der ikke det forventede ud af det.

Jeg lære mange af mine kunder det lille værktøj at sige PYT, det er et vigtigt ord i stressbekæmpelsen.

PYT…hvad gør jeg så?

Mange gange har vi ikke nogen handlingsmulighed eller indflydelse på det der stresser eller frustrere os, eller også ønsker vi ikke at bruge dem.

Hvis du hverken kan eller vil gøre noget, bør du i første omgang acceptere situationen. Det skal du gøre for din egen skyld, for at stoppe stressen også selvom situationen er forkert eller ”uacceptabel”, øv dig i at sige PYT.

Efter PYT kommer ….hvad gør jeg så? At acceptere en situation, frem for at fokusere på det negative, gør nemlig at du begynder at finde nye løsninger.

Når du møder det der stresser eller frustrere dig, så spørg dig selv, hvad du kan gøre for at undgå at situationen stresser. Hvis du ikke kan eller vil gøre noget selv, så spørg i dit netværk – kan eller vil de heller ikke hjælpe, så sig PYT.

Siger du PYT og alligevel har oplevelsen af at det ikke virker, så er det fordi du godt viste, at du kunne have gjort noget selv eller bedt om hjælp, men du gjorde det bare ikke.

PYT må aldrig gå hen og blive et forsklet eller et tomt ord uden betydning, så pas på hvordan du bruger det og husk, at det kun er en løsning, når der ikke er andre muligheder. Det gælder for eksempel ting, som ER sket, da du ikke kan ændre på fortiden. Det gælder også ting, som du ikke har indflydelse på.
I nogle situationer skal du nøjes med at tænke PYT, da det kan blive misforstået af andre der ikke forstår begrebet.
Har du det svært med ordet PYT, så brug sætninger som ”det er hvad det er” eller ”sådan er det bare lige nu” eller noget helt andet der giver mening for dig.

Alle kunder jeg lære dette lille ord har MEGET stor glæde af værktøjet og mange tidligere stressramte fortæller, at lige netop det værktøj har haft stor betydning i forhold til at komme af med stressen og undgå stress fremadrettet.

Jeg bruger selv værktøjet i min hverdag, det hjælper mig til at distancere mig for udfordringen og giver mig tid og mulighed, til at se mere objektivt på det der skal håndteres. Jeg undgår at stress over småting og ting jeg alligevel ikke kan gøre noget ved, og får mulighed for at vælge mine kampe med omhu.

Se hvad kunderne siger – erhverv og privat.

Vil du lære at håndtere din stress så ring til mig på 21621176.

En stressfri arbejdsdag til dig. 🙂