Træning er vigtig – Men når man er stresset skal man passe på hvordan man træner

Træning er vigtigt

Træning er vigtig – Men når man er stresset skal man passe på hvordan man træner. Du sover dårligt, tingene i dagligdagen spidser til og tankerne køre i spind. Med andre ord: Du er stresset. Når du har det sådan, er det vigtigt ikke at stresse dig selv yderligere gennem hård motion. Vær opmærksom på, hvad du kaster dig ud i. Når du er stresset skal du ikke opgive motionen – tværtimod, men det er bedst at dyrke rolige træningsformer.

Når mange kommer til mig og vil have hjælp til at håndtere sin stress, viser det sig ofte at det er meget lang tid siden, at de sidst har være fysisk aktive eller dyrket motion. Det er en misforståelse at tro, at det bedste middel mod stress er at slappe af i sofaen med fjernbetjeningen i hånden.

I stedet er det vigtig at komme ud og røre sig. Når vi dyrker motion brænder vi stresshormonerne af og frigiver de livgivende endorfiner. Men det er vigtigt at dyrke motion på et plan, hvor du mærker pulsen stiger let. Du må gerne blive lidt forpustet og få sved på panden. En god tommelfingerregel er, at man skal kunne snakke mens man dyrker motionen, uden at blive for forpustet. Og det skal samtidig være på et niveau hvor det er umuligt at synge.

Prøv

Let løb/jogging, yoga, pilates, lav-intens kredsløbstræning, svømning, gode traske gå-ture i naturen eller lignende. Det er vigtig at du arbejder med din vejrtrækning og kontrollerer bevægelserne i dine led og ikke presser dig til mere end din krop kan klare, så kommer kroppen ned i gear.

Hold dig fra

Træningsformer der stiller store krav til stabilisering af rygsøjlen såsom crossfit og intervaltræning. Når kroppen er stresset, vil du nemlig have større udfordringer med at koordinere dine led og aktivere dine muskler og det kan give skader. Samtidig bør du holde dig fra træningsformer som langvarig kredsløbstræning eller tung styrketræning, da det vil udløse yderligere adrenalin som er et at dine stresshormoner. Det er du som stressramt i forvejen overproducerende af. En overproduktion af stresshormoner fører ofte til bl.a. søvnbesvær. Hvis du ikke kan sove eller kvaliteten af din søvn forringes, ja, så kan det faktisk medføre endnu mere stress. Du bliver fanget i den negative stress-spiral.

Derfor Risikovurdering

Ofte ser jeg, at sikkerhed måles på fravær af uønskede hændelser. Nogle virksomheder har opslag [...]

STOP arbejdet i tide

Er det din strategi, at når du har travlt på dit arbejde, så giver du [...]

Sådan opnår I en asbest autorisation

Ligner du et stort spørgsmålstegn lige nu? Der er hjælp at hente! Eller ring 2152 [...]

Find 5 ting du kan lide ved dit arbejde

Vores hjerne er bedst til at huske de dårlige og negative oplevelser. Det er naturligt [...]

Hjælp din medarbejder tilbage efter stress

Tilknytningen til arbejdsmarkedet er vigtig Det er bedst for alle, at medarbejdere med stress fortsat [...]

Kom godt igang med arbejdsmiljøet, med et konkret overblik

Årshjulet Med årshjulet skaber i systematik i jeres arbejdsmiljøarbejde. Et årshjul er en oversigt over [...]

Britta Olsson – Balance ApS – Tlf.: 21621176