Er du blevet lidt mere fyldig på mave og hofter den senere tid?

Kan du ikke slippe af med topmaven uanset hvor meget du træner eller hvor sundt du spiser, så kan forklaringen være en helt anden, end der hvor du måske ligger dit fokus.

Stress kan nemlig medføre til topmave og runde hofter.

Rigtig mange stressramte der kommer til mig, beklager sig også ofte over de ekstra kilo der også er gledet på og ser det naturligt nok, som to forskellige problemstillinger men udfordringerne hænger ofte sammen.

Når vi er ramt af alvorlig stress, så tolker krop og sind at vi er i livsfare, derfor bliver al energi sendt ud til hjertet og musklerne, så vi kan løbe væk fra faren (stressen), som kroppen tror vi skal flygte fra.

Kroppen forsøger derfor at holde fast på fedtdepoterne, så den har energi nok til at løbe hurtigt og langt hvis det bliver nødvendigt, og fedt på maven er rigtig godt i den sammenhæng, fordi det er letter at forbrænde end fedtet på hofterne.

Når vi bliver stresset, påvirkes kroppen af forskellige hormoner, hvor bl.a. hormonet kortisol hjælper med at holde fast på fedtet, bl.a. ved at få dig til at spise mere og gerne mere af det usunde, så som sødt salt og fedt, for at sikre dig ekstra energi. Det er ikke unormalt at man som stressramt har en større trang til slik, kager og chokolade, eller vi tyr til den fede og hurtige mad, gerne købt på vejen hjem.

Når en stresskunde kommer til mig og beklager sig over mavedellen, og både vil arbejde med sin stress og samtidig på kur, siger jeg STOP – én ting af gangen!

En kur kan også være et stresselement for kroppen, så hold fokus på en ting af gangen. Ved at sætte ind og fokusere på at blive stressen kvit, så ryger dellerne også helt af sig selv, en ren win win. 🙂

Lig ressourcerne et sted og få succes, frem for at gøre flere ting halvt og ikke nå i mål med noget af det.

Kom mavefedtet til livs

  • Træn moderat
  • Spis sund og varieret
  • Hold små pauser i løbet af dagen, så kortisol niveauet ikke bliver for højt
  • Planlæg dit arbejde
  • Lig mærke til dine stresstegn og handl på det
  • Undgå at stress rundt hele tiden, forsøg at finde et roligt tempo i hverdagen, og gem stressen til det virkelig gælder

Find flere gode stress nedsættende råd i de andre blogindlæg her på siden 🙂