Som leder er dit ledelsesmæssige engagement helt uundværlig

Som leder er dit ledelsesmæssige engagement helt uundværlig og nødvendig. Det er fordi det strategiske arbejde omkring det psykiske arbejdsmiljø, er en holdnings- og værdiskabende proces i virksomheden. Måden at tilgå strategien omkring det psykiske arbejdsmiljø, er at sammenligne med andre udviklings- og forandringsstrategier i virksomheden.

Du skal være rollemodel og vise synlig og entusiastisk involvering i indsatsen for at fremme trivslen og det psykiske arbejdsmiljø generelt i jeres virksomhed.

Jeg møder nogen gange ledere der mener at det med trivsel, stress og sundhed er en privat ting, som ikke høre til på arbejdspladsen. At du som leder ikke skal ”blande dig i”, om dine medarbejdere kommer glade på arbejde, er fysisk aktive i fritiden og generelt passer på sig selv. Det er da også en balancegang, men jeg mener ikke vi kan, eller skal se bort fra, at de medarbejdere vi har ansat er et og samme menneske. Uanset hvor vi møder dem. Og at en medarbejder der ikke trives (uanset årsag) har en økonomisk indvirkning på arbejdspladsen.

Hver dag sygemeldes mere end 150.000 mennesker sig fra deres arbejde. Det svarer til min. 5% af den samlede arbejdsstyrke. Disse sygemeldinger koster samfundet 37 milliarder kr. om året. Et tal som alene dækker udgifterne til løn under sygdom og sygedagpenge. Desværre en tendens der er i stigning og som i dag betegnes som den nye folkesygdom.

I min optik

I min optik er det åbenlyst nødvendig at tænke psykisk arbejdsmiljø, herunder stress og trivsel ind i virksomhedens overordnede strategier. De virksomheder jeg møder og arbejder med, som har ”turde” italesætte stress, indarbejdet stress-/trivsels politik eller sundhedspolitik. Og hvor ledelsen går foran som rollemodeller, opnår ofte en højre medarbejdertilfredshed og mindre sygefravær.

Et fælles projekt opnår større commitment og bedre implementering ved at inddrage medarbejderne i processen. Ledelsen skal ikke alene bestemme hvilke tiltag der skal indarbejdes i virksomheden i forhold til psykisk arbejdsmiljø. Sørg for at inddrage medarbejderne evt. gennem arbejdsmiljøorganisationen. Som ledelse skal I være med til at opstille mål og rammer og være villig til at afsætte tid og ressourcer til indsatsen. Gør det evt. ifb, med jeres årlige arbejdsmiljødrøftelse. Som leder skal du gå forrest og vise vejen mod det gode psykiske arbejdsmiljø og dårlige vaner på jeres arbejdsplads.

 

Et nyt år med arbejdsglæde

Et nyt år er for mange, tiden hvor man sætter nye mål for året der [...]

Nu er det snart jul og vi går på ferie

Nu er det snart jul og vi går på ferie, men vi vender snart tilbage [...]

Ofte ser jeg, at sikkerhed måles på fravær af uønskede hændelser

Ofte ser jeg, at sikkerhed måles på fravær af uønskede hændelser. Nogle virksomheder har opslag [...]

Er det din strategi, at når du har travlt på dit arbejde

Er det din strategi når du har travlt på dit arbejde? – Så giver du [...]

Sådan opnår I en asbest autorisation

Ligner du et stort spørgsmålstegn lige nu? Der er hjælp at hente! Eller ring 2152 [...]

Vores hjerne er bedst til at huske de dårlige og negative oplevelser

Vores hjerne er bedst til at huske de dårlige og negative oplevelser. Det er naturligt [...]

Tilknytningen til arbejdsmarkedet er vigtig

Tilknytningen til arbejdsmarkedet er vigtig Det er bedst for alle, at medarbejdere med stress fortsat [...]

Med årshjulet skaber I systematik i jeres arbejdsmiljøarbejde

Med årshjulet skaber I systematik i jeres arbejdsmiljøarbejde. Et årshjul er en oversigt over alle [...]

Britta Olsson – Balance ApS – Tlf.: 21621176