Alene på kontoret

Jeg har tidligere skrevet om arbejdsmiljøforholdene for de medarbejdere, der lige nu må arbejde hjemmefra, men for langt de fleste som stadig er på arbejdspladsen tilknyttet det administrative arbejde, gælder langt de fleste forhold også her.

Mange sidder alene på kontoret uden tilknytning til kollegaer og omverden. Isolationen gør, at vi fastlåses ved pc’en og kommer til at sidde i samme stilling alt for længe. Jeg kender det, for jeg tager mig selv dagligt i at glemme at holde mine pauser.

Mødeaktiviteten er væsentligt neddroslet, der kommer ingen til sessioner og jeg har ingen medarbejder, jeg lige skal servicere osv. Jeg får altså ikke den samme bevægelse ind i kroppen, som jeg normalt får, når jeg er på arbejde.

Jeg kan lige nu klare alt mit arbejde fra mit skrivebord og kommer kun op at stå, når jeg skal på toilet eller hente en kop kaffe.

Jeg ved fra dem der kontakter mig i denne tid, at jeg ikke er alene om at sidde isoleret på den måde lige nu.

Vi skal huske, at det er gennem vores adfærd og kontakt til andre, at vi udvikles og holder os i gang og den mulighed, har vi ikke på sammen i øjeblikket.

Vi skal derfor være MEGET bevidste om vores egen tilstand lige nu. Hvis isolationen gør, at du bliver trist og udvikler mistrivsel på arbejdspladsen, er det vigtigt, at du taler med din arbejdsmiljørepræsentant eller nærmeste leder og får sat ord på situationen. Ofte hjælper det, bare at snakke højt, om hvordan man har det – Du kan også give mig et ring 😉

Hvis du som jeg, glemmer at holde pauser og derfor får rygsmerter i løbet af dagen, så er det vigtigt, at du husker at holde dine pauser og får bevægelse ind i hverdagen, nu hvor du ikke lige kommer ned i frokoststuen, går til møder osv.

Jeg har bestemt mig for at

  • Stå op når jeg taler i telefon
  • Jeg, minimum hver anden time står op og arbejder
  • Jeg husker at lukke vinduet op og få lidt frisk luft ind i løbet af dagen
  • Cykler til og fra arbejde
  • Går en lang tur når jeg kommer hjem – en tur i rask trav hvor jeg virkelig kan mærke at kroppen får lov at arbejde

 

Lad os dele 😊

Hvad gør du lige nu for at huske at få bevægelse i kroppen og skabe den bedste arbejdssituation for dig i denne isolationstid?

Jeg skriver løbende blogindlæg om stress, trivsel og arbejdsmiljøet og særligt i den seneste tid har jeg skrevet om emnerne ift. denne Corona situation. Vil du sikre dig at få mine blogindlæg direkte i din indboks så klik her.

Sidder du med andre bekymringer om dit arbejde lige nu, så har Arbejdstilsynet har også lavet en side, med svar på de hyppigst stillede spørgsmål lige nu ift. arbejdet i denne Corona tid.