Hvilken historie fortæller du?

Indrømmet, i slutningen af først Corona karantæneuge, var jeg godt rystet, angst og skræmt. Fra den ene dag til den anden ændrede verden sig og alt adfærd, arbejde og privat skulle omlægges og finde ind i nye vaner.

Alle omkring mig lignede råvildt fanget i lyskeglen fra billygtens skær og ingen steder, havde jeg mulighed for at finde ro, trøst og støtte. ALLE var ramt og INGEN kunne give mig, det jeg allermest havde brug for, nemlig vished, sikkerhed, tryghed og ikke mindst en favn at putte mig ind til og høre, at det nok skal gå.

Jeg spejlede mig i alle andre, jeg lyttede til meldingerne fra regeringen, sundhedsmyndighederne og hvordan andre agerede og fulgte trop. Jeg rendte hovedløst rundt og forsøgte at finde mig selv i alt det kaos der med et, var trukket ned over hoved på mig/os.

Da jeg nåede fredag, var det som om mit indre pendul faldt på plads. Pludselig kunne jeg anskue det hele fra min egen vinkel og der, LIGE PRÆCIST DER valgte jeg at gøre op med den indre historie der nu havde fulgt mig en hel uge.

En Historie om, at jeg ville miste min virksomhed, skulle give slip på alle mine dejlige kunder, en konsekvens der ville få følger helt ind i mit privatliv. At jeg ikke kunne være sammen med min familie og at personer der står mig nært, vil ende i ulykke på den ene eller anden måde og ikke mindst at det der lå, på den anden side af Corona-kaosset er et sort uigennemtrængelig sort hul. Det var det jeg hørte og så hos andre og derfor blev det også MIN historie

Men fredag tændtes et lys i mig, jeg kunne nu se det hele lidt klarere ud fra MIT perspektiv, og beskue det hele fra en ny vinkel.

 • Ja, der er Corona og det SKAL tages alvorligt
 • Ja, jeg KAN miste min virksomhed
 • Ja, jeg vil mærke det økonomisk både privat og arbejdsmæssigt
 • Ja, jeg og mine nære kan blive smittet
 • Ja, jeg kan lige nu ikke være sammen med dem der betyder allermest for mig

Men, det er ALT SAMMEN uden for min kontrol. Jeg kan ikke gøre noget ved det. Hvis det sker, så sker det. Det er hvad det er lige nu. MEN det JEG har kontrol over og KAN gøre noget ved, er at sikre, at jeg ikke mister mig selv – og NEJ det vil jeg ikke.

En gennemgang af kundeaftaler, en kreativ vurdering af mit virke og tilgang til mine kunder. En åbning for at jeg kunne skrive mig ud af mine tanker og muligheder, gjorde at jeg fik en ANDEN HISTORIE, som er langt mere støttende og opbyggende for mig.

 • det vil gå godt og selvfølgelig overlever jeg også med min virksomhed
 • jeg kan lære af situationen lige nu
 • det åbner nye muligheder
 • jeg er glad hver dag
 • det der ikke arbejdsmæssigt er her nu, kommer senere
 • jeg har lige nu overskud og tid til nogle kundeopgaver, jeg tidsmæssigt var presset over før Corona
 • jeg er mere kreativ i øjeblikket

Den nye historie og lysere vinkel på dagen i dag og i morgen, gør at jeg har mere overskud, jeg til går mine opgaver med en tro på fremtiden og kan bedre sortere i nyhederne og vælge hvornår jeg vil lade dem fylde og hvornår jeg har brug for en pause.

Selvfølgelig bliver jeg momentalt angst og frygten stikker sit grimme hoved frem indimellem, men jeg gider ikke bruge min kostbare tid i ukonstruktiv frygt, en frygt som uden tvivl har en anden form i virkeligheden end i mit hoved.

Bevidstheden om hvor hurtigt vi lader os påvirke af hinanden historier og adfærd er vigtigt, for at forstå vores egne muligheder for at skabe den historie og virkelighed der bedst for os.

Nu er endnu en uge gået og helt ærligt, så gik den uge egentlig godt, jeg har stadig mig selv med i det jeg gør. Jeg har ikke mistet noget eller nogen, og jeg tror på og finder styrken i håbet og fremtiden.

Jeg er ved at have fundet mig til rette i min nye normaltilstand og ved at mine kære har det godt. Jeg tager endnu en uge i Corona-karantæne – for hver dag der går og hvert skridt vi tager, nærmere vi os tiden efter Corona😊

Livet går videre, selv om verden er gået i stå.

 

Hvordan tackler DU lige nu Corona situationen og hvordan lyder DIN historie?

Jeg skriver løbende blogindlæg om stress, trivsel og arbejdsmiljøet og særligt i den seneste tid har jeg skrevet om emnerne ift. denne Corona situation. Vil du sikre dig at få mine blog-indlæggende direkte i din indboks så klik her.