Sæt et mål der holder

Så er vi ved, at runde af for i år og dette indlæg bliver årets sidste.

Du har fået et indlæg hver anden uge genne hele året og efter planen, skulle du have dit sidste blogindlæg i næste uge (tirsdag). Men på tirsdag er jeg sammen med min familie og holder arbejdsfri.

Jeg er fortaler for, at når man har fri, har man fri og derfor får du sidste indlæg i denne uge.

Det har været et helt igennem forrygende år, med rigtig mange dejlige arbejdsopgaver, spændende mennesker og gode kunder. Jeg har nydt hver en opgave og snak, som året har budt på og jeg glæder mig til at tage fat igen EFTER ferien.

Mine mål

Jeg bruger ofte tiden op til min juleferie, på at tænke året igennem, ligge planer og strategier for det kommende år, både privat og arbejdsmæssigt. Mine arbejdsmål for 2020 er:

 • At lave aftale med minimum 5 nye virksomheder omkring vores ALL-IN arbejdsmiljøpakke*.
 • At du får minimum et blogindlæg pr. måned.
 • At jeg får lov til, at hjælpe så mange som muligt, ift. at komme ud af stress og få livsglæden tilbage.
 • At vi kan opnormere med en medarbejder mere i løbet af året.

 

* Hvis du/I bruger en ekstern bogholder eller rengøringsfirma i jeres virksomhed, så er det højst sandsynligt fordi, du har valgt at brug ressourcerne, på det der betyder mest for dig og der hvor du kan gøre en forskel, med det som er dit speciale. Mange er ikke klar over at det også er muligt at outsource arbejdsmiljøet, men det kan du med vores ALL-IN arbejdsmiljøpakke. Pakken skræddersyes jeres behov og ønsker. Du sikre på den måde, at I allokere jeres ressourcer på bedste vis.

Vi er SÅ stolte af alle vores ALL-IN kunder, som er både store og små virksomheder. Hør et par af vores kunder udtale sig om deres ALL-IN aftale på vores hjemmeside (scroll lidt ned på siden). Lige som du på samme side, kan læse mere om løsningen og alle de fordele, du har med denne aftale. Tag fat i mig, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan ALL-IN pakken også kan gøre en forskel for jer. Måske vi kan hjælpe hinanden med at opnå et mål for året ;).

Dine mål

Mål er vigtige for os, for at holde os på sporet og skabe energi i vores liv. Men det er også vigtigt, at det er mål der er realistiske og målbare. Mange sætter mål, men oplever også at de aldrig rigtig kommer i mål. Det kan være ødelæggende for både selvværd og selvtillid, hvis vi gang på gang, ikke når de mål vi sætter os. Jeg hjælper mange gennem tiden med at sætte mål, for selv om det måske lyder så lige til at sætte et mål, så er realiteten ofte noget andet. Oplever du, ikke at nå dine mål, så er det ikke fordi, der nødvendigvis er noget galt med målet, men måde du tænker om målet på, eller veje der til måske skal have et andet lys.

Værktøj til at sætte gode mål

 

Et lille værktøj du kan have glæde af, når du nu sætter dine mål for dit kommende år, er SMARTØF– modellen :):

SMARTØF er et enkelt værktøj, der hjælper dig til at gøre dit mål mere konkret, hvilket du især har brug for, når motivationen truer med at svigte, og det ind imellem føles lidt hårdt.
SMARTØF er en sammensætning af 7 forudsætninger, som dit mål skal leve op til, for at være et godt mål.

Dit mål skal være:
Specifikt
Målmart
Attraktivt
Realistisk
Tidsbestemt
Økologisk
Fremtidsbeskrevet

Tag en notesbog og skriv de syv overskrifter på hver sin side.

 • Under ”Specifik” skriver du konkret, hvad dit mål er. Neden under kan du uddybe målet og evt. sætte lidt flere ord på målet – hvad indebære målet for dig.
 • Under ”Målbart” skriver du konkret, hvordan du vil vide, at du har nået målet, som eks. at jeg skriver 5 nye virksomheds kunder. Skriv gerne alle de ting ned på siden, der for dig gør det bevisligt, at du har nået dit mål.
 • Under ”Attraktivt” skriver du alle de positive ting, der er ved at nå dit mål. Hvad vil det give dig at opnå dit mål?
 • ”Realistisk” er siden, hvor du skal drømme og forholde dig til dit mål, er det et realistisk mål du har sat, se på det i forhold til de øvrige punkter i din plan, dit liv som helhed lige nu, øvrige planer, forhindringer osv. Det er nu du evt. retter til i dit mål, hvis du vurdere, at det du først skrev alligevel ikke var helt realistisk.
 • ”Tidsbestemt”, er den tid du har givet dig selv, til at nå dit mål, giver du dig selv 1 uge, 1 måned eller 3 år.
 • “Økologisk”, er her du vurdere dit mål og din plan i forhold til resten af dit liv. Passer det sammen med familiens øvrige behov lige nu, og hvad med opgaverne på arbejdet og andre planer i dit liv lige nu osv.
 • ”Fremtidsbeskrevet”, her formuler du en positiv støttende sætning i jeg-form i forhold til dit mål. For eksempel: Jeg vil have 5 nye kunder, Jeg vil tage på ferie med familien, Jeg vil leve et mere stressfrit liv eller hvad der nu passer for dig. Med denne sætning præger du dit underbevidste sind, til at hjælpe dig hurtigere til at opnår dit mål.

 

Husk så, ALT er realistisk og opnåeligt, hvis du er klar til at tage udfordringen op. 

 

Nyd juleferien, få det bedste ud af dine fridage og kom godt ind i det nye år – På glædeligt gensyn i det nye år.