Brug en time på at ændre dit liv

Sidder du nu tilbagevendt på arbejdet efter en god afslappende ferie, og kan du allerede nu begynde at mærke de første tegn på at stress og mistrivsel, så er det vigtigt, at du får handlet på det.

Gik du på juleferie med stressen hængende ud af halsen, trykken for brystet og havde du ikke sovet god i dagene op til? Tænkte du, at lige om lidt er det ferie og så kan jeg slappe af, trækker stikket, trænger til det og skal nok vende tilbage med fornyet styrke?

Oplevede du, at det var svært at koble fra i ferien, at få ro i kroppen og i tankerne? Var det svært at være nærværende og tilstede med det du nu var i gang med? Måtte du tilbringe dage under dynen fordi kroppen gav helt slip og lod den truende snue invitere inden for?

Sådan er der RIGTIG MANGE, der oplever tiden både op til en ferie og under ferien. Så du er bestemt ikke alene, men det er ikke en trøst i sig selv. Du er nødt til at handle på din krops signaler, inden det går helt galt.

Stress og mistrivsel skal tages alvorligt, kan beskues fra forskellige vinkler og håndteres på lige så mange måder som vi er mennesker, dette udelukkende fordi vi ikke er ens.

Kortlæg dit indre kompas

Men et lille godt værktøj til at komme i gang og tage afsæt fra, er dette:

– Tag tre stykker blankt papir, og brug en time på at skrive på dem, hvad vil du gerne vil have, at henholdsvis din kæreste/mand/kone, din bedste ven og dine kollega skal sige om dig? Hvis det du skriver på papirerne, ikke helt passer med den virkelighed, du lever, er der brug for at gøre noget. Inden du ”kører helt i grøften”.

Øvelsen viser om du lever og agere efter dine værdier, og det er noget af det vigtigste for at trives. Det er som at finde vej ved hjælp af din indre GPS.

Brug en time på at ændre dit liv og find vejen gennem din indre GPS. Du skal gøre så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt.

Ofte er det kun småting, der skal ændres i hverdagen. Et mindre problem der har fået plads til at udvikle sig til et monster, en konflikt der ikke er taget, noget der ikke er sagt, en misforståelse osv. Den daglig stress kan holdes på afstand af lige så enkle ting som at gå en tur i frokostpausen, gå tidligere i seng, sluk telefonen når du har fri, kør hjem til tiden, find det gode i den kollegaer der lige for tiden frustrerer.

Fornemmer du at din stress og mistrivsel har sat sig fast, er du på vej ”i grøften” og formår du ikke at rette op selv, så lad os snakke sammen. Jeg er sikker på, at jeg kan hjælpe dig på rette køl.