Tank op

Vælger du at gå på arbejde, selv om du har brug for ferie, er det som at fortsætte forbi tanken, selv om lampen for benzinmåleren i bilen blinker rød. Det kan ende med motorstop/stress. Derfor er det vigtigt at lytte til kroppen og være opmærksom på din egen indre ”benzinmåler” og tage ansvar. Lige nu er vi på en tid af året, hvor det er mere legalt end ellers at holder nogle ugers fri. Benyt dig af det og hold din sommerferien nu.

”Lyser” din måler gul eller rød, er det tid til at tanke op, og her gør en god ferien godt.

Personligt går jeg ikke så meget op i, om mine ferie ligge i uge 20, 30 eller andre af skolernes ferie, men det skyldes de livsvilkår jeg er underlagt. Ingen hjemmeboende børn og mulighed for selv at tilpasse min ferie over året, men det betyder IKKE, at jeg undlader min ferie. Jeg holder den bare på andre tidspunkter og når det kan passe ind ift. arbejde og familie. Og der er ingen tvivl om, at jeg nyder at holde min sommerferie, når vejret er godt og man kan komme ud. Når andre har fri og man sammen kan gøre noget af det, man i det daglige ellers skubber til weekenderne, hvis det overhovedet bliver prioriteret ind i en travl hverdag.

Det er i ferien vi lader op og henter energi, det er her vi har tid og ressourcer til at gør noget andet end det hverdagen byder os. For mit eget vedkommende er det også her, jeg ofte for gode idéer og finder forslag til løsning af de problemstillinger jeg måske tumler med på arbejdet. Når idéerne kommer, skriver jeg dem ned i korte overskrifter, som et billede eller andet, noget der gør, at jeg kan huske idéen når jeg kommer på arbejdet igen. Det betyder, at jeg udelukkende samler guldkornene sammen og gemmer arbejdet til ferien er slut.

Når jeg er på arbejde igen, er det nemt for mig at komme i gang med mine forslag og idéer. Ferie ER ferie og det skal nydes sammen med familien og dem der stå mig nærmest.

Lig en plan for hvordan du får slappet af i din ferie, hvordan du får ladet batterierne op og får fundet fundamentet for din indre ro og følelsen af frihed, det er her nydelsen er på sit højeste og giver mest på energi kontoen, den konto du skal gøre brug af, når du igen kommer på arbejde.
 
En rigtig dejlig ferie og sommer til dig 😊