Skab et godt arbejdsmiljø, når du arbejder hjemme

Hjemmearbejdspladsen er ikke et nyt fænomen, selv om mange gennem den senere tid har arbejdet mere hjemmefra end vanligt?

Men hvad er egentlig reglerne i forbindelse med hjemmearbejdspladsen?

I vores e-kursus kan du som arbejdsgiver eller arbejdsmiljørepræsentant få indblik i de gældende krav og hvordan du som arbejdsgiver er forpligtet. Kurset er også til dig, der arbejder hjemmefra noget af tiden eller hele tiden, og derfor har behov for at indrette dig, så du skaber et godt arbejdsmiljø, selvom du ikke er på din sædvanlige arbejdsplads.

I kurset sættes der både fokus på den fysiske indretning af hjemmearbejdspladsen og der sættes fokus på ergonomi og trivsel ved hjemmearbejde.

Målet med kurset er at forebygge muskel- og skeletbesvær, nedslidning og arbejdsskader som følge af forkerte arbejdsstillinger eller uhensigtsmæssigt brug af udstyr.

 I kurset lærer du om: 

  • Lovgrundlaget, altså hvilke regler for arbejdsmiljø, der gælder, når du arbejder hjemmefra.
  • Indretning af hjemmearbejdspladsen, herunder hvordan du indstiller stol, bord, skærm, tastatur og mus samt belysning.
  • Indeklima på hjemmearbejdspladsen.
  • Hvad du kan gøre, hvis du ikke har plads eller adgang til et egentligt hjemmekontor.
  • Ergonomi på hjemmearbejdspladsen, herunder hvordan du skaber variation i arbejdsstillinger, udfører mere stående arbejde, strækker ud og holder kroppen i gang med praktiske øvelser.
  • Trivsel på hjemmearbejdspladsen, herunder hvornår du er på arbejde, hvordan du kan opretholde kontakten med dine kollegaer og hvordan du kan opretholde kontakten med din chef.

Få mere at vide om vores nævnet e-kursus ’Den gode hjemmearbejdsplads’, eller andre af vores arbejdsmiljøkurser, som er udviklet af fageksperter.

Få gratis adgang til hele kursus-kataloget – der er ingen binding eller forventning om køb.

Vi glæder os til at byde dig velkommen 😊