Hvordan er din rolle?

Lever du efter dine grundlæggende værdier og er der en naturlig balance mellem de roller du spiller i dit liv?

I forlængelse af sidste blogindlæg, vil jeg fortsætte med begrebet værdi(er).

Vil du have en styrepind i dit liv, så du kan undgå for mange udenoms-sejladser, kollisioner eller forlis, må du finde ind til de grundlæggende værdier du har i dit liv.

Tænk på hvordan dine grundlæggende værdier kommer til udtryk gennem de forskellige roller du spiller og påtager dig i livet, både privat og på arbejdet.

Hvem er du i din rolle som far/mor, din rolle som ægtefælde/kæreste, din rolle som søster/bror, din rolle som kollega/medarbejder og der er sikker flere roller i dit liv?

Det handler om at finde og skabe en balance i rollerne så de stemmer overens med dine værdier. Er du den der altid påtager dig rollen som den der aldrig siger nej til opgaver på arbejder og gerne bliver lidt længere, hvis der er mange opgaver i indbakken. Ser dine kollegaer dig som arbejdsnarkomanen? Har du påtaget dig sådan en rolle på arbejdet og samtidig gerne vil være mere sammen med familien og dine børn, så skal du måske begynde at sige nej til nogle af de nye spændende nye opgaverne på arbejdet, undlade at tage arbejdet med hjem eller blive længere hver dag, og dermed begynde at omdefinere din rolle på arbejdet.

Hvis ikke der er balance mellem vores roller eller at vi har påtaget os en rolle eller værdier i en rolle, vi ikke helt kan leve op til eller ikke føler os forbundet med, at det være med årsag til at udvikle stress.

Med et ja følger også et nej – så når noget vælges til, så er det ofte de nære relationer og noget grundlæggende vigtigt for os der ryger.  Når vi siger ja til overarbejdet, siger vi nej til os selv og familien/børnene.

Et aktivt fravalg, er at tage ansvar for dit liv og konsekvenserne af dine beslutninger. Du bliver mere bevidst om, hvad du skal vælge fra, når du lever efter dine kærneværdier og kender dine roller.