Har du holdt ferie?

Rigtig tit ser og høre jeg mange, der ikke kan lade være lige at tjekke mails, lytte telefonbeskeder og sågar tage sig af arbejdsopgaver, når de burde holde fri.

Fik du holdt din ferie?

Ferien er der hvor vi skal give slip, lade op og hente energi og overskud til den tid der kommer efter. Det er et fortjent frikvarter, en pause fra arbejdets- og hverdagens trummerum, hvor vi skal gøre noget andet og være sammen i familierne.
Ferien er et af de uundværlige ’mellemrum’ i arbejdslivet, for at opretholde den nødvendige energi og gnist i hverdagen. Et ophold, en pause fra hverdagen som vi ikke altid giver den værdi, som det er tiltænkt. Pausen, ferien er en nødvendighed i forhold til trivslen og for at kunne leve det balancerede liv.

Det er, når vi kan koble af fra hverdagen, at der blandt andet åbnes for nye idéer, øget fokus, plads til refleksion og ny energi.

Er du en af dem, der føler dig for vigtigt på arbejdet til at kunne hellige dig 100% din familie og din FERIE. Er du en af dem der liiiiige skal følge lidt med i hvad der sker på arbejdet? Så er du IKKE gået på ferie når du har ferie. En undersøgelse som Gallup lavede i 2017 – og som stadig er gældende -viser desværre at du heller ikke er alene.

Vi lever i et 24 timers samfund, hvor vi er – og kan være på hele tiden. Vi er altid på og har aldrig fri. Pauser er efterhånden et uddøet begreb, for hver gang vi tror, vi holder pause, så griber vi efter telefonen.
Vores hjerne har brug for pauserne, så prioriter det og undgå at bliver ramt af stress.

Læs om Gallups undersøgelse og forskernes mening omkring arbejde i ferien.