Det går over af sig selv

Det går over af sig selv – eller gør det?

Høre du til dem, der ofte siger til dig selv og andre; Det går nok over. Jeg skal bare gennem ugen. Når først jeg har holdt ferie, eller når vi først er gennem projektet, så bliver alt godt?

Så hører du måske til dem, der ikke ser realiteterne i øjnene eller er bange for at mærke efter og handle på det der sker i krop og psyke. En af dem der ruller snebolden foran sig, uden at øjne at den kun bliver større og større, og at du ikke i mellemtiden nødvendigvis får det bedre.

Undskyldninger og inaktivitet som; hvis bare, håb, tro og venten – virke ikke!

Sad du også før sommerferien og tænkte, jeg skal bare frem til ugen, hvor jeg kan påbegynde min ferien, og når hverdagen melder sig igen, SÅ er alt godt igen? Sådan er der mange der tænker og håber og lige så mange bliver skuffet over sandheden.

Pludselig er ferien slut, projekter afviklet og ugen gået og du står tilbage i præcis det samme hamsterhjul og det alt for højt gear. Snebolden smeltede ikke undervejs men ligge klar, til igen at blive rullet foran dig.

STOP OP!

Du kommer ingen veje, ved selvnedbrydende undskyldninger, ved hele tiden at håbe på bedring, vente på forandring, tro at løsningen kommer af sig selv.

Du skal gøre noget, sætte handlig bag og tage kampen op med den snebold du har foran dig.

Gør noget – og gør det nu!

Tag en pause fra hverdagen. Giv dig selv et pusterum og et oplagt tidspunkt til at ligge en plan, for det der skal til for at ændre dit liv. Det er, når du giver slip på ræset og når du tør at mærke efter, at der bliver tid og overskud til refleksion.

Gør du, som du hele tiden har gjort, får du også det samme resultat. Vil du forandring, må du starte med dig selv og tage det først skridt.

Tag fat i mig, hvis du har brug støtte til at tage de første skridt mod forandring.