Gode arbejdsdage

Gode arbejdsdage – når de andre holder ferie

Arbejder du – mens de andre holder sommerferie?

Mængden af arbejde er måske ikke den samme i disse dage, men din arbejdsindsats mens kollegaerne holder fri er lige så vigtig. Gør arbejdsdagen i denne periode til noget særligt og huske at gør noget for arbejdsglæden, for dig og dine kollegaer så I kan holde gejsten oppe, i den – for mange af os, stille tid på jobbet i industriferien.

Forvent ikke at du yder det samme, som når alle er på arbejdet og der er travlt i hverdagen. Accepter situationen og få det bedste ud af den. Måske har du selv lige haft din ferien eller har den til gode, men når ferien er over os, vil vi opleve perioder på arbejdet, hvor vi er færre på arbejde og hvor der måske ikke er den samme travlhed, så det er nu du kan lade batterierne op.

Her et par hint til at skabe arbejdsglæde og god energi på arbejdspladsen i denne periode (Når katten er ude, danser musene på bordet 😉).

1. Tag kontakt til en kollega du måske ikke snakker så meget med i hverdagen. Spis en frokost sammen og lær hinanden bedre at kende – undgå at snakke om arbejdet. Gode relationer på jobbet giver nemlig rigtig meget arbejdsglæde.

2. Tag dig tid, til det du ikke når i hverdagen. Måske har du brug for en ny telefonsvare-besked på din telefon, autosvar på din mail, læst den vejledning, lovkrav eller andet op, som du til hverdag ikke har tid til, eller noget helt andet.

3. Tag fat i noget af det, der ligger længst ned i bunkerne, nu hvor der er tid til det. Det stresser i hverdagen at vide, at man har noget liggende, man aldrig får tid til at kikke på, men nu har du tiden.

4. Ryd op i bunkerne. Det lyder måske kedeligt, men du kender det sikkert selv. Det er bare en stor tilfredsstillelse at få ryddet op og skabt fornyet overblik og energi.

5. Gå en tur i frokosten og tag gerne en kollega med, Frisk luft og bevægelse giver fornyet energi til dagens opgaver og det er dejligt at komme ud og mærke sommeren, selv om man er på arbejde.

6. Forkæl dig selv og måske dine kollegaer. Tag en blomst med fra haven og sæt på dit skrivebord. Bag en kage og hyg med kollegaerne.

7. Giv dig selv en pause. Pauser er nødvendige for at holde gnisten og motivationen oppe. Kald det ’mig-tid’ og giv dig selv 5 min. hvor du kan sidde uforstyrret og bare være dig selv. Mediter, tag en power nap, eller find dig et godt sted i det fri, hvor du bare kan nyde en god kop kaffe. Mærk efter hvordan du har det? Er du glad?

8. Fejr succeserne sammen med dine kollegaer, I klarer med garanti denne periode på arbejdet til bravur og det må i godt give hinanden et skulderklap for. Det er vigtigt at synliggøre jeres succeser store som små. Arbejdsglæde kommer blandt andet af at fremhæve de ting I faktisk HAR gjort, så derfor giver det rigtig god mening at fejre successerne.

9. Hør musik der gør jer alle glade og giver godt humør.

10. Lad der være tid og plads til et godt grin, der er ikke noget mere befriende og opløftende end et godt grin sammen med andre.

 

En dejlig sommer til dig