Sommerferie med glæde

Så står sommerferien for døren og jeg glæder mig helt vildt 🙂

Selv om man kan lide sit arbejde trods travlhed og dagligt opnår en masse arbejdsglæde, så kan man godt se frem til en velfortjent sommerferie. En ferie hvor man kan lave noget helt andet og være mere sammen med familie og venner!

Det er vigtigt at holde ferie på en god måde, ellers er der risiko for at du ”falder i” og spilder hele ferien på at svare mails eller har dårlig samvittighed over de opgaver, du ikke lige nåede, inden du tog på ferie. Det er der ingen der er tjent med. Hverken arbejdspladsen eller dig selv. Pauser og fritid er en forudsætning for produktivitet og arbejdsglæde.

Så hold ferie med glæde og få her 4 af mine bedste tips:

1. Ryd op inden du lukker ned

Ryd op i dine bunker på skrivebordet og i din mail-indbakke, så du får overblik over dine opgaver.

Det lyder måske lidt kedeligt, men du vil opleve en stor tilfredsstillelse, ved at få ryddet ud i bunkerne. Et ryddet skrivebord og mail-boks gør at du kan tage på ferie med ro i sindet. Du hjælper også dig selv, til at få en rolig start, når du møder ind igen efter ferien.
Hvis der er arbejdsopgaver du ikke kan afslutte inden ferien, skal du sørge for at give dem videre til dine kolleger i god tid. Gør det nemt for din kollega at overskue opgaven, for så slipper du for, at din kollega bliver nødt til at kontakte dig i din ferie. Du gør altså både dig selv og din kollega en god tjeneste.

2. Hold dig fra arbejdet i ferien

Når du er på ferie, så VÆR på ferie. Lad arbejdstelefonen blive på arbejdet eller hold den slukket, for du kan nemt blive fristet til at tjekke mails og svare opkald. Hold ferie og kom helt væk fra arbejdet. Lad din hjerne arbejde med noget HELT andet.

3. Giv dig tid til selv-forkælelse

Hverdagen gør, at vi ofte må nedprioritere os selv og de ting, som vi måske gerne ville gøre, men ikke har tid til. Brug ferien til, at gøre noget du virkelig har lyst til, måske noget du længe har ønsket at gøre eller prøve. Hvornår har du sidst siddet, længe ved morgenbordet med avisen? ligget i hængekøjen med en god bog? Eller er det nu du skal prøve, at ro kajak eller lære at dykke, eller noget helt andet? – så gør det!
Husk også at give dig selv nogle dage, helt uden planer og ’to do lister’ – Giv dig selv tid til ro og refleksion.

4. Lav et autosvar der gør at du kan holde fri

Du gør det sikkert allerede, når du går på ferie eller på anden måde, ikke er på arbejdet i en periode – aktiverer din autosvar-besked på mailen. Oftest fortæller denne autosvar, hvornår du er tilbage og måske henviser  du til hvem der kan hjælpe mens du er væk.
Prøv at skrive en anden tekst, der sætter streg under at du holder fri. Har du en fast skabelon du ofte genbruger, så sørg for at rette alle tekster og hvornår du er retur. Sidste år så jeg autosvar omkring sommeren, hvor der stod ‘god påske’ eller ‘jeg er retur 1. oktober 2018’ (altså et helt år før den er skrevet ;))

Eksempel

Jeg selv skriver et autosvar som denne:

Tak for din henvendelse.
Yes, så blev det min tur til at holde en velfortjent sommerferie.
Jeg er tilbage på kontoret mandag d. xx-xx.
Jeg vil bruge min ferie til at koble helt af, være sammen med min familie og lade batterierne op igen.

Din mail bliver ikke læst eller videresendt i denne periode, men jeg vil hurtigst muligt efter min sommerferie svare på din henvendelse.

Skulle der opstå en akut situation, der ikke kan vente til jeg er retur, så kan du skrive en sms til mig på tlf.: 21621176. Så vil jeg tage fat i dig så hurtigt jeg kan.

Med ønsket om en dejlig dag og en fantastisk sommer til dig 😊

De bedst sommerhilsner
Britta Olsson
Balance ApS

Det betyder at jeg kan holde ferie med god samvittighed. Hvis det virkelig er akut, kan de skrive til mig, men jeg får også vedkommende til at tage stilling til, om det virkelig er så akut at de vil afbryde min ferie. De mails der kommer ind i indbakken undervejs i ferien, er ikke vigtigere end at de kan vente til jeg er tilbage.

En fantastisk sommer til dig