Er du alene?

“Jeg er jo helt alene på arbejdet. Jeg har ingen at sige godmorgen til, ingen at dele en fødselsdagskage med, ingen at ønske god ferie, ingen at give high five når det går godt og ingen at bede om hjælp hos eller dele udfordringerne med når det mindre godt.

Jeg havde ingen at læsse af på og dele stort og småt, andet end mig selv og derfor fik jeg heller sagt fra eller bedt om hjælp, før den dag det hele ramlede. IT-systemerne virkede ikke og pumperne stoppede, og jeg var helt alene på et kritisk tidspunkt.

Jeg var tvunget til at bede om hjælp og så var der INGEN der kunne komme. INGEN der støttede mig og rakte ud for at give mig en håndsrækning. Det fik bægeret til at flyde over og jeg kollapsede helt.”

Sådan sætter min stressklient ord på sin sidste arbejdsdag inden en længere sygemelding.

Hvem er der når du har brug for det? Hvem er dit netværk og ventil, når du har brug for en snak? Har du medarbejder der går alene på opgaver, så vær særlig opmærksom – Tag dig tid til en snak og ikke mindst lyt.

Ingen skal være SÅ alene på en arbejdsplads.