Tidsrøvere

Oplever du som mange andre at der er for få timer i døgnet? Kunne du tænke dig, at det var muligt at tilkøbe flere timer, så bunken af opgaver på skrivebordet kunne fjernes, eller at der var tid til at få afsluttet den kundeopgave du er bagud med?

Jeg har selv en presset kalender for tiden og alle minutter er kostbare og skal bruges mest effektivt, for at sikre at jeg kommer i mål med alle opgaverne til tiden. Og alligevel kan jeg tage mig selv i at falde i staver på facebook eller bruge tid på en small-talk med en kollega. Uden at tænke over det, får jeg inviteret en tidsrøver inden for døren.

Hvor mange gange inviterer du tidsrøveren inden for i løbet af dagen?

En tidsrøver er noget eller nogen, der tager din tid. For det meste er de blot underholdende, adspredende og sjove, men når du har travlt og tidsrøveren tager din tid, eller du bruger tiden på de ”forkerte” opgaver så sætter du ind på stresskontoen.

Beskyt dig mod tidsrøveren

Du kan ikke gøre noget ved tiden – eller kan du? Det er alt sammen et spørgsmål om prioritering. Du skal til en hver tid, tænke over hvad der er vigtigst lige nu. Er det den opgave du er i gang med lige nu, eller

  • Telefonen der ringer
  • En kort snak med en kollega
  • En mail du lige har modtaget
  • Et hurtigt kig på internettet

Brug dine kostbare ressourcer bedst muligt

Bruger du dine ressourcer på det der er vigtigst for dig, eller bruger du tiden på noget der skal gøres, men lige så godt kunne outsources enten internt eller eksternt?

Jeg har selv valgt at lade mit IT, hjemmeside og bogholderi outsource, Det er vigtigt, noget der SKAL gøres, men ikke nødvendigvis af mig. Jeg kan bruge min tid på andet som er mere vigtigt for mig, noget jeg brænder for og hvor jeg ved, jeg gør en forskel på mit faglige område. Ved at outsource får jeg frigivet tid – jeg KØBER mig TID og får dermed mere tid til de opgaver jeg nyder at lave.

Tag kontrol over din tid

Hvis den opgave du er i gang med, er den vigtigste, skal du bruge din tid på den, til den er færdig! Du må ikke tillade tidsrøveren at tage din tid. Det er dig der har kontrollen over din egen tid, så pas på den. Det er ok at skilte med, at du ikke vil forstyrres, med mindre det er vigtigt! Lad din telefonsvarer passe din telefon, lad e-mailen vente eller sæt autosvar på din mail, indtil du er færdig med din opgave. Lad tiden på oversprings-handlinger vente til et andet tidspunkt. Du skal tage ansvar for, hvad du bruger din kostbare tid til.

For hver gang du bliver forstyrret i en opgave, bruger du 10-15 min. på at komme tilbage i opgaven, lige netop der hvor du gav slip. Du bliver mindre effektiv og sandsynligheden for at lave flere fejl er stor.

Skab et ”skjold” omkring dig, der forhindrer forstyrrelser, når du ønsker at være effektiv. Dine kollegaer og medarbejder skal nok finde dig, hvis der er noget der er MEGET vigtigt og som du SKAL vide.

Se på dine opgaver, er der noget du reelt kunne ligge fra dig og lade andre tage over på. Er der opgaver du bruger for meget tid på eller opgaver der ikke får den tid de burde? Ryd op i opgavelisten – KØB TID ved at dele lidt ud, det er givet godt igen.