Tag en pause

Tag en pause hvis du er småsulten

Kender du følelsen af, at sidde og arbejde og pludselig føle trang til lidt mandler, et æble, en stykke kage, knækbrød eller anden snack?
Det er det tidspunkt, hvor du har brug for en pause. Men behovet for en pause er mange af os blevet rigtig dygtige til at overhøre. Ligesom vi kan overhøre, at vi er tørstige eller skal tisse. Et godt tegn på at stress sniger sig ind og styre vores behov.
Men hjernen er smart! Pausen vil den gerne have, og så prøver den med sultsignaler for at få dig til, at rejse dig fra arbejdet, og det virker ofte rigtig fint. Prøv at tænke på behovspyramiden, hvor et af de basale behov for overlevelse er mad og drikke.
Når du så kikker i køleskabet, så spørg dig selv, om du i virkeligheden er sulten eller om du måske bare har brug for en pause?
Er det pausen , du har brug for, så stræk kroppen, tag et par dybe benbøjninger, lav en kop te, tag et glas vand, åben et vindue og træk vejret dybt, eller find en anden måde, du kan give dig selv et lille afbræk fra arbejdet på.
Pauserne er nødvendige for at holde stress på afstand, lytte til vores reelle behov og klare hjernen.

God arbejdslyst 🙂