Dropper du efterårsferien?

Hvis ikke man har skolesøgende børn, er der mange der mener, at det ikke er lige så aktuelt at holde sin efterårsferie.

Tidligere undersøgelser fra Krifa viser at hver anden dansker holder sin efterårsferie. Den anden halvdel går på arbejde selv om 35% af dem har brug for at holde ferie, og hver femte har dårlig samvittighed over ikke at holde ferie med familien.

Vælger man at gå på arbejde selv om man har brug for en ferie, er det som at fortsætte forbi tanken selv om lampen for benzinmåleren i bilen lyser rød.

Det kan ende med stress.

Derfor er det vigtigt at du lytter til din krop og er opmærksom på din egen indre ”benzinmåler” og ikke mindst tager ansvar.

”lyser” din måler gul eller rød, er det tid til at tanke op, og her gør en god ferien godt.

Personligt går jeg ikke så meget op i, om mine ferie ligger i uge 42, 7 eller andre af skolernes ferie, men det skyldes de livsvilkår jeg er underlagt. Ingen hjemmeboende børn og mulighed for selv at tilpasse min ferie over året, men det betyder IKKE, at jeg undlader at holde min ferie. Jeg holder den bare på andre tidspunkter og når det kan passe ind ift. arbejde og familie.

Det er i ferien vi lader op og henter energi, det er her vi har tid og ressourcer til at gør noget andet end det hverdagen byder os. For mit eget vedkomne er det også her jeg ofte for gode idéer og finder forslag til løsning af de problemstillinger jeg måske tumler med på arbejdet.

Når idéerne kommer, skriver jeg dem ned i korte overskrifter, tager et billede eller andet der gør, at jeg kan huske idéen når jeg kommer på arbejdet igen. Det betyder, at jeg udelukkende samler guldkornene sammen og gemmer arbejdet til ferien er slut.

Når jeg er på arbejde igen, er det nemt for mig at komme i gang med mine forslag og idéer. Ferie er ferie og det skal nydes sammen med familien. Det er her tanken fyldes på ny.