Covid-19 kan nu anmeldes som arbejdsskade

Arbejdstilsynet skriver at Covid-19 nu er kommet på erhvervssygdomsfortegnelsens punkt H. 2 over Infektionssygdomme fra mennesker, fordi det er en sygdom, der opstår som følge af smitte fra menneske til menneske.

Det betyder, at du som arbejdsgiver skal sikre, at arbejdsmiljøforholdene gør, at der kan arbejdes sikkerheds og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, og at der er taget de nødvendigt forbehold som gør at medarbejderen kender de interne regler og følger dem, så der skabes et trygt arbejdsmiljø for alle.

Skulle en medarbejder blive smittet at Covid-19 eller andre af de i punkt H.2 nævnte sygdomme, kan sygdommen anmeldes som en arbejdsskade.

Nedenstående er fra vejledningen ’ Vurdering af arbejdsskadesager om sygdom med COVID-19’ som lige er udkommet fra Arbejdstilsynet og Beskæftigelsesministeriet.

Du kan hente hele den nye vejledning her.

 

Ovenstående er en del af den risikovurdering du som arbejdsgiver skal udarbejde ift. forholdene på arbejdspladsen. Jeg fandt forleden dette Idé katalog fra BFA, der er rigtig meget at hente i kataloget så gør endelig brug af det, og udarbejd jeres egene interne retningslinjer.

(klik på billedet og få hele kataloget)

Overvej om de ny retningslinjer med fordel skal være en del af jeres beredskabsplan. Har du brug for sparring til opgave?

Kontakt

 

God arbejdslyst og pas på hinanden.