Undgå julestress

Mange af os bliver stressede bare ved tanken om at det snart er jul.

Vi bliver mindet om julen allerede når butikkerne begynder at pynte op og have julesalg fra slut oktober og start november. En op pyntning der kun tager til, jo tættere vi kommer på juleaften. Gaderne pyntes, byens juletræ tændes og reklamerne bugner af jul, alt det vi bør nå inden juleaften og alt det vi ikke kan undvære. Julestressen vokser – fordi vi endnu engang ikke har fået købt julegaverne i god tid, lavet pakkekalender til børnene, skrevet de traditionelle julekort, pyntet op, bagt og besluttet hvem julen skal holdes hos i år, og fordi vi ikke kan overskue alle julens forventninger og traditioner, samtidige med at arbejdet kræver ekstra tid, opgaver der skal være afsluttet inden årets udgang, et kommende år der skal planlægges og alle ekstra aktiviteter der støder til i årets sidste måneder, som julefrokoster, juleafslutning på skolen, juleklip i børnehaven osv.

Det kan da også forekomme helt urimeligt, at vi så tidligt skal trækkes med nisser, pebernødder, duft af grand, glögg og æbleskiver, når udetemperaturen endnu ikke er kommet ned under 10 grader og de sidste blade er fladet af træerne. For mange af os, kan der faktisk være god grund til, at begynde på juleforberedelserne tidligt, måske allerede da sidste jul var ved at være ovre, eller her i  november.

Tag hånd om jule tidligt og forebyg julestressen.

Der er mange fordele ved at være i god tid …

Dels er der færre mennesker i butikkerne og dermed undgår du de lange køer og udsolgte vare, der øger   stressniveauet.

  • Ved at starte op i november, har du mere tid i december til julefrokoster, juletræsafslutning skolen og klippedag børnenes daginstitutioner, adventserrangamenter med familie eller venner osv.
  • Ved en god forberedelse og opstart tidligt i november, har du stadig mulighed for at bevare roen og overblikket, når der står december i kalenderen. Du får mere tid til dig selv og familien. Ikke mindst vil der være tid til at holde fast i motionen der brænder stressen af og gør at julehyggen ikke sætter sig på sidebenene og giver dårlig samtidighed i januar.
  • Lig en plan for julen, sæt ambitionerne ned – du behøver ikke selv at bage alle julesmåkagerne, fremstille familiens julesnapsen, og lave alle julegodterne selv  – køb nogle få, men gode produkter og spar en masse tid.

Glæd dig til at læs 2. del af julestressen, når den frigives her på bloggen i december.

Glædelig jul til jer alle sammen. 🙂